Hoppenbrouwers Techniek - Simpel - Arbozaken

Medewerkers op één

Case: Hoppenbrouwers Techniek

Projectinformatie

Een eigen providerboog

Opdrachtgever: Hoppenbrouwers Techniek
Aan het woord: Lonneke van der Meijden
Functie: HR Business Partner
Aantal collega’s: 2.000

Allereerst Lonneke: waarom ben je blij met Simpel?

“Omdat we met hun hulp een sterke eigen providerboog hebben opgezet. Dit is een groep organisaties op het gebied van arbo- en personeelszorg, zoals bedrijfsartsen, arbeidskundigen en coaches. Heeft een collega fysieke of mentale klachten of andere problemen? Dan kunnen we maatwerk bieden én supersnel schakelen.”

Hoppenbrouwers Techniek

“Het zou pure bijvangst zijn als het verzuimpercentage omlaag gaat”

Wat typeerde de samenwerking?

“Dat het ook écht een samenwerking was. We hadden geen opdrachtgever-opdrachtnemer-relatie, maar waren maandenlang sparringpartners. We gingen samen uitdagingen aan, tackelden problemen en als ik vragen had, kon ik altijd terecht. Steeds met succes, want Simpel is een ware kennisdrager op het gebied van arbo en verzuim.”

Wat levert de providerboog op?

“We zijn pas net begonnen, maar we willen langdurig uitval voorkomen in plaats van reageren als het al te laat is. Overigens zou het pure bijvangst zijn als het verzuimpercentage omlaag gaat. Het is veel belangrijker dat onze medewerkers op één staan. Met meer eigen inbreng, uitstekende preventieve interventies en lage drempels om op tijd aan te kloppen. Hopelijk doen ze dat!”

Simpel Arbozaken

Wij gaan naar de kern en brengen de eenvoud terug

Wil je weten hoe? >>